STAP Register

EDU-DEX gaat vanaf 2022 opleidingsgegevens aanleveren aan het STAP-register. In opdracht van UWV beheert DUO dit register voor de uitvoering van de STAP-regeling.

Om een leven lang ontwikkelen te stimuleren is er per 1 januari 2022 een individuele leer- en ontwikkelsubsidie: het STAP-budget. Een tegemoetkoming van de overheid waarmee post-initiële scholing beter toegankelijk wordt voor volwassenen met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt. Hiervoor is ca. € 200 miljoen per jaar beschikbaar.

Voor de STAP-regeling komt er een scholingsregister met gegevens over cursussen, opleidingen en trainingen die voor de subsidie in aanmerking komen. Het Ministerie van OC&W heeft EDU-DEX begin 2021 opdracht gegeven om een koppeling te bouwen waardoor we de gegevens van onze aangesloten opleiders ook kunnen leveren aan dit STAP-register.

De voorbereidingen voor deze koppeling zijn in volle gang. We zullen alle betrokkenen bij EDU-DEX regelmatig informeren via onze nieuwsbrieven EDU-DEXpress en Updates.

Eerdere posts over de STAP-regeling en het STAP-register

23 maart 2021

15 februari 2021

1 februari 2021

Meer informatie